Zapisz się do newslettera
Zakiszacz mikrobiologiczny Farma Sil, 100 g 1618042550
Opis
Numer części | 1617061010 |
Informacje techniczne | Farma Sil jest dodatkiem do zakiszania pasz objętościowych takich jak trawy, koniczyna, zboża (GPS) i kukurydza. Dzięki wysokiej zawartości bakterii kwasu mlekowego znacznie poprawia wartość paszową sporządzanych kiszonek. Stosowanie Farma Sil umożliwia: - Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie - ograniczenie strat w początkowej fazie zakiszania - Szybkie obniżenie pH kiszonki - Zwiększenie stabilności kiszonki - Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce - Zwiększenie smakowitości kiszonki - Wzrost pobrania, zwiększoną wartość pokarmową kiszonki - Wzrost wydajności mleka - Ograniczenie wtórnej fermentacji po otwarciu zbiornika lub balotu Dodatkowe zalety: - Preparat jest całkowicie bezpieczny dla ludzi i maszyn - Nie powoduje korozji maszyn - Łatwy w stosowaniu - Wysoka skuteczność działania i niskie koszty stosowania 1 g Farma Sil zawiera 1 x 10 10 CFU bakterii kwasu mlekowego: - Lactobacillus plantarum DSMZ 16627 - Pediococcus acidilactici NCIMB 300005 - Lactobacillus Paracasei NCIMB 30151 - szczep wytwarzający enzymy Dawkowanie preparatu: 100 g na 10 ton zakiszanej masy Przygotowanie i stosowanie roztworu: 100 g rozcieńczyć w 20 litrach wody i polewać równomiernie warstwy w silosie podczas napełniania lub stosując aplikator podczas zbioru. Przygotowany roztwór należy zużyć w ciągu 12 godzin. |
Jednostka | Sztuka |
Forma | Preparat sypki |